‘Ode aan de Twijfel’ belicht de waarde van twijfel vanuit kunst, filosofie en de visie van jongeren.

Programma 2018 met....

Over het werk van Fokka Deelen, Theatergroep Powerboat

Zoek je positie. Hoe dichtbij of veraf wil je zijn? Maar het kan ook ruimte zijn om iets toe te voegen, een tekening, een woord of zin, een verandering in het landschap. Wat wil je delen? Zeg jij het maar. Fokka Deelen van Theatergroep Powerboat neemt je in haar werk mee naar een andere plek. Ze zorgt ervoor dat jouw perspectief anders wordt. Ze maakt dat je er anders tegenaan kijkt, er anders in kan staan, letterlijk. Fokka Deelen maakt als theatermaker en kunstenaar de ontmoeting gelijkwaardiger door zelf ook voor een deel het onbekende aan te gaan in haar werk.

Bekijk voor meer werk van Fokka Deelen: www.powerboat-rotterdam.nl/

Programma voorafgaand aan de manifestatie op de scholen met Fokka, leerlingen en filosoof Sabine Wassenberg

In de periode voorafgaand aan de manifestatie werkt Fokka samen met filosoof Sabine Wassenberg aan een project met de leerlingen op het Einstein Lyceum in Rotterdam. Onder begeleiding van kunstvakdocent Barry van Druten. Samen onderzoeken ze de twijfel. Kunstenaar Fokka Deelen gaat met de leerlingen op onderzoek naar twijfelen. Welke twijfel brengt jou uit evenwicht? En hoe is zorgt dit voor balans of juist niet. Welke vorm is daaraan verbonden?

Kunstwerk op de manifestatie door Fokka Deelend en participatie door de leerlingen

Het kunstwerk van Fokka Deelen is een enorme mobile in de ruimte. De bezoekers mogen zelf hun vorm bepalen en hun gedachte over twijfel op deze vorm opschrijven. Daarna hangen ze hun object op aan de mobile. Met het risico dat alles uit evenwicht raakt en valt.. in en uit balans door de twijfel. Ga je door.. of toch niet?

De groep leerlingen maken samen met de kunstenaar deel uit van de installatie. Zij nemen het publiek mee in het formuleren van vragen die op de vormen komen te staan en daagt het publiek uit een plaats in de mobiel te zoeken. Daarnaast maakte de leerlingen zelf vormen voor de grote mobiel.