‘Ode aan de Twijfel’ belicht de waarde van twijfel vanuit kunst, filosofie en de visie van jongeren.

Wat eraan vooraf ging

In 2018 heeft Ode aan de Twijfel het programma uitgevoerd op drie scholen in Rotterdam! Samen met kunstenaars Toine Klaassen, Fokka Deelen, Bart Groenewegen, de filosofen Tim de Mey en Sabine Wassenberg, met de culturele instelling voor 100% hedendaagse kunst TENT Rotterdam. We hebben gewerkt aan een programma met de leerlingen van het Einstein Lyceum (Rotterdam), Het Lyceum Rotterdam en het Schravenlant Lyceum (Schiedam).

lees verder »

Programma 2018-Fokka Deelen

Fokka Deelen neemt je mee naar een andere plek zodat jouw perspectief anders wordt, zodat je er eens anders tegenaan kan kijken, er anders in kan staan, letterlijk. De ontmoeting gaat over een wisselwerking, een laboratorium waar we samen aan de slag gaan….

lees verder »

Programma 2018- Toine Klaassen

Toine Klaassen zijn werk zit op het gebied van rituele performance installatie, -interactie en -interventie. Door het maken en uitvoeren van performance-installaties op locatie onder de ogen van publiek en vaak met participatie van mijn publiek ontstaat het werk.

lees verder »

Programma 2018 – Bart Groenewegen

Bart bakt inmiddels ook en heeft een mobiele bakkerij in Rotterdam waar bij elke week brood bakt met de buurt. Het hebben van een eigen houtoven, als nieuwe route in zijn leven; met meer rust en de structuur van het ‘moeten’ bakken. 

lees verder »

Programma2018

Tijdens een succesvol manifestatie op 20 april 2018 in TENT, platform voor Hedendaagse kunst toonden de kunstenaars en filosoof Tim de Mey eigen werk naast dat van de jongeren van de scholen. Soms was het werk van de kunstenaars en de jongeren met elkaar verweven.  

lees verder »