Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Ode aan de Twijfel’ belicht de waarde van twijfel vanuit kunst, filosofie en de visie van jongeren.

“Het omgekeerde van twijfel is zekerheid en zekerheid is waar we allemaal naar op zoek zijn” (…) “Zekerheid is, op een bepaalde manier, ook het eindstation van de filosofie” Twee zinnen uit ‘De wereld tussen haakjes’ van filosoof Persis Bekkering. 

Op 17 maart vond kunstmanifestatie ‘Ode aan plaats bij Framer Framed Amsterdam met kunstwerken van zeven kunstenaars en van de jongeren van De Vinse School, Het Lyceum Rotterdam, Wolfert Tweetalig en Spinoza20first.

Persis schreef voor ons een essay over twijfelen en filosofie. Want kunstenaars en filosofen zijn naar ons idee de meesters van de twijfel. De kunstmanifestatie bij Framer Framed bestond uit een programma met een voordracht van Persis Bekkering, performance van Aukje Dekker, Noa Jansma, Isa Grütter en woordkunst optreden van Jörgen Gario.

In de gehele tentoonstellingsruimte van Framer Framed exposeerde we kunstwerken van Suat Ögüt, Efrat Zehavi, Moha Project, Aukje Dekker en het beeldend werk en performances van meer dan 80 jongeren van De Vinse School, Het Lyceum Rotterdam voor kunst, wetenschap en ondernemen, het Wolfert Tweetalig, Spinoza20first.

Foto’s door Kim Krijnen