‘Ode aan de Twijfel’ belicht de waarde van twijfel vanuit kunst, filosofie en de visie van jongeren.

‘Ik onderzoek met lichaamsmaskers hoe ik de menselijk vorm zoveel mogelijk kan vervormen.'

Kunstenaar Mette Sterre creëert sculpturale lichaamsmaskers die het hele lichaam van de drager bedekken. De manier waarop de complexe lichaamsmaskers beweging beperken en toestaan, vormt de basis van haar performances, installaties en films. Sterre onderzoekt hoe de menselijke contouren in de breedste zin van het woord verstoord kunnen worden, zowel ideologisch als materieel, om zich af te vragen wat we meer kunnen zijn dan mens.

Hoewel de performer diegene is die het lichaamsmasker bezielt, is het het masker bepalend voor de performance en zo er een andere staat van bewustzijn en belichaming ontstaat.…. Hoe voelt het voor de drager om de maskers te belichamen en hoe neemt de toeschouwer deze wezens waar? Mette Sterre werkt momenteel aan performatieve installaties met verschillende bodymasks.

Mette: ‘Tijdens en na mijn afstuderen in 2006 aan de Bachelor Autonome Beeldende Kunst aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, begon ik korte films te maken die draaiden om de begrippen van het groteske. Hierdoor begon ik met het uitvoeren en creëren van lichaamsmaskers, waarbij ik de menselijke contouren vervormde en hybriden creëerde.

Omdat ik de theatrale kant van mijn praktijk wilde onderzoeken en ontwikkelen, verhuisde ik in 2011 naar Londen, waar ik begon met het Master Program Performance and Creative Research aan de University of Roehampton, maar na een half jaar overstapte naar de MA Performance Design & Practice aan Central Saint Martins, University of the Arts London, waar ik in 2014 afstudeerde. …

Mijn werk is te zien geweest op de Manifesta Biënnale in Kosovo, het Shakespeare Globe Theater in Londen, Prague Theatre Design Quadrinale, het Watermill Center en Cue Art Foundation in New York, Glasgow International, het Trienale Design Museum in Milaan, Kunstverein in Hamburg, Migros Museum, London Design Week, Fashion Space Gallery in Londen, Gallery Esmeralda op Curaçao, het Museum of Everything in de Kunsthal, David Roberts Art Foundation’s Evening of Performances in Club Koko, LA Book Fair en vele anderen.’

website Mette Sterre: www.mettesterre.com/

Overige kunstenaars en filosofen