Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Ode aan de Twijfel’ belicht de waarde van twijfel vanuit kunst, filosofie en de visie van jongeren.

‘Wat wil je delen? Zeg jij het maar'

Fokka Deelen en filosoof Tim de Mey werkten samen met 16 jongeren en kunstvakdocent Barry van Druten van het Einstein College in Rotterdam.

Fokka Deelen van Theatergroep Powerboat neemt je in haar werk mee naar een andere plek. Ze zorgt ervoor dat jouw perspectief anders wordt. Ze maakt dat je er anders tegenaan kijkt, er anders in kan staan, letterlijk. Fokka Deelen maakt als theatermaker en kunstenaar de ontmoeting gelijkwaardiger door zelf ook voor een deel het onbekende aan te gaan in haar werk. 

Kunstenaar Fokka Deelen maakt deel uit van het duo Powerboat, dat in 2001 als platform is opgericht en waarbij meerdere kunstdisciplines een geïntegreerde relatie met elkaar aangaan. Ze hebben een langere periode in de Agniesebuurt in Rotterdam Noord gewerkt, maar spelen voorstellingen door de hele stad en festivals en bouwen aan relaties met buurten.

Het publiek moet niet aan de zijlijn staan, maar midden in de voorstelling. Ontwerper Bas Kortmann en theatermaker Fokka Deelen zijn specialisten in interactief theater en experts in een interdiscipline aanpak. Zo ontwikkelden ze een eigen interactieve theatervorm met een nieuwe theatertaal.

Powerboat maakt aansprekende voorstellingen op het snijpunt van beeldende kunst, performance en theater.  Powerboat wil laagdrempelig zijn. Het publiek betrekken. Zoekt het publiek op in plaats van andersom. De laagdrempelige interactie wordt bij Powerboat altijd ondersteund door een heldere krachtige vormgeving.

Website Powerboat: www.powerboat-rotterdam.nl

Kunstwerk 'Twijfelen' van Fokka Deelen

Het kunstwerk van Fokka Deelen is een enorme mobile in de ruimte. De bezoekers mogen zelf hun vorm bepalen en hun gedachte over twijfel op deze vorm opschrijven. Daarna hangen ze hun object op aan de mobile. Met het risico dat alles uit evenwicht raakt en valt.. in en uit balans door de twijfel. Ga je door.. of toch niet?

Jongeren maken samen met de kunstenaar deel uit van de installatie. Zij nemen het publiek mee in het formuleren van vragen die op de vormen komen te staan en daagt het publiek uit een plaats in de mobiel te zoeken. Daarnaast helpen de jongeren het publiek om zelf vormen te maken voor de grote mobiel. 

Foto’s: Aad Hogendoorn

Andere kunstenaars