‘Ode aan de Twijfel’ belicht de waarde van twijfel vanuit kunst, filosofie en de visie van jongeren.

'Iedereen ziet iets op een andere manier en brengt zijn eigen cultuur mee.'

Kunstenaar Neil Fortune zijn kunstwerken omvatten tekeningen, schilderijen, sculpturen, installaties en performances. Fortune zet omgevingen op om conventies te verkennen, ze te heroverwegen en doet dit door objecten te creëren met een sterke nadruk voor materialiteit en textuur.

Hij combineert en smelt technieken en materialen samen om zo doen nieuwe beeldtaal en perspectieven te creëren. Inherent aan zijn werkmethode is dat het publiek op verschillende wijze onderdeel wordt van zijn proces. Fortune projecten bevindt zich vaak als hybride tussen twee of meerdere disciplines.

Bijvoorbeeld Fortune project Traces of conversation. Dit project bood ruimte voor ontmoetingen van verschillende achtergronden en perspectieven waarbij de dialogen werden omgezet in tekeningen en schilderijen en Fortune ze vervormde tot 3 dimensionaal kunstwerk.

Neil Fortune is geboren in Guyana 1983, woont en werkt in Amsterdam. Fortune begon zijn vroegere studie aan de Nola Hatterman Art Academy in Paramaribo Suriname. Daar werd hij opgeleid in tekenen en schilder voordat hij naar Amsterdam verhuisde, om beeldende kunst te studeren aan de Gerrit Rietveld Academie; waar hij zijn bachelor behaalde. Momenteel is hij daar parttime docent.

De afgelopen jaren was Fortune het onderdeel van meerdere groeps- en solo- tentoonstellingen in instellingen zoals MUHKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, (België), TENT Rotterdam (Nederland), de jaarlijkse Zomershow in het kunstMuseum Den Haag (Nederland). Zijn eerste internationale solotentoonstelling Colorful Ribs and Guts of Adam opende in Gray Contemporary, Houston Texas (VS). 


website Neil Fortune: www.neilfortune.com/

Overige kunstenaars en filosofen